Мероприятия

С оригинални и интересни прояви бе почетен Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в библиотека „Стефан Владков“ при НЧ“Яна Лъскова-1905“.

В навечерието на празника в библиотеката в стария Несебър се проведе инициативата „ Нашите магически букви“. В нея взеха участие ученици от начален и прогимназиален етап на СУ “Любен Каравелов“.

Библиотекарят Снежина Маркова разказа на децата за възникването на старобългарската азбука и на славянската писменост, дело на двамата първоучители Кирил и Методий , за разликата между глаголица и кирилица, показа рисунки и икони, както и илюстрован буквар и интересни издания, свързани с с

   По повод Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, библиотекарят Снежина Маркова от библиотека“ Стефан Владков“ към НЧ“Яна Лъскова“ гостува на децата от група „Златна рибка“ на ДГ “Калина Малина“ с ръководители Димка Велкова и Станка Стоянова.

На малчуганите бе представена приказката „Рибарят и златната рибка“.

Освен с прочита на книжката, библиотекарят ангажира вниманието на децата, като поговори с тях за важните неща, които правят човека истински богат и щастлив и ги покани да посетят заедно с родителите си библиотеката в стария Несебър.

Малките приятели на книгите представиха кратка драматизация, посветена на празника, пяха песнички и

Творческа великденска работилница

В навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово ученици от СУ”Любен Каравелов” гостуваха в библиотека „Стефан Владков“, за да се включат в творческа великденска работилница.

Децата с интерес изслушаха празнична беседа, в която библиотекарят Снежина Маркова ги запозна с традициите на празника и красивите обичаи, свързани с него.

В последвалите творчески занимания малките дизайнери използваха предварително подготвени форми и заготовки, които украсиха, дорисуваха и сами аранжираха своята великденска украса с много усмивки, празнично настроение и пожелание за прекрасен, цветен празник.