Мероприятия

Фестивал "Несебърски накит"

ПРЕДСТОИ 8-ОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА ”НЕСЕБЪРСКИ НАКИТ”
 
11062019 768x575
От  10-ти до 12-ми юни на сцената на амфитеатър „Жана Чимбулева“ в Стария град ще се състои 8-ото издание на фестивала ”Несебърски накит”. Близо 400 участници от България Турция и Украйна ще се изявят на форума, който се организира от Община Несебър и НЧ „Яна Лъскова – 1905”.
 
Фестивалът има конкурсен характер и награден фонд.  Участниците ще се оценяват от жури, в което влизат изявени специалисти в разделите: музика – народна песен, народни инструменти и хореография – народни танци.
 
На 12 юни ще се проведе гала концертът на наградените,  а

По повод Националната инициатива „Походът на книгите” и в навечерието на празника на Светите равноапостоли Св.Св.Кирил и Методий/11 май/ се проведоха редица срещи с автора на детска литература г-жа Жени Лечева.
Тя разказа увлекателно историите на своите герои на децата от ДГ” Яна Лъскова” и ДГ„Калина Малина”, а също и на учениците от СУ”Л.Каравелов” – гр. Несебър, които с интерес слушаха и се забавляваха по време на презентацията. С голям артистизъм и с помощта на кукли – герои тя пресъздаде част от различни весели , приключенски истории от авторската й книга „Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина”. А за

Приключи благотворителната великденска кампания „ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА“ организирана от Общински детски комплекс – Несебър съвместно с Община Несебър и НЧ „Яна Лъскова 1905“ – Несебър.

Много се радваме да споделим с Вас, че днес доставихме всички събрани дрехи и обувки от нашата кампания, която бе в полза на учениците от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий" село Загорци, община Средец.

Около 130 деца от семейства в затруднено финансово положение получиха всичко, което с ваша помощ успяхме да съберем за тях.

С част от събраните пари от великденския благотворителен базар организиран от НЧ „Яна Лъскова 1905“ – Несебър, закупихме шоколади за