Новини

Вокална група „Ла феде“ при НЧ „Яна Лъскова-1905“ – Несебър с високо отличие от международен хоров фестивал "Черноморски звуци” в Балчик

lafede 1

С диплом за най – добре представил се български хор са отличени изпълнителите от вокална група ,,Ла феде” при НЧ ,,Яна Лъскова – 1905” на Единадесетия международен хоров фестивал ,,Черноморски звуци” в Балчик. В категория камерни формации нашите участници представиха програма изпълнена с класически произведения, евъргрийн, филмова и българска музика. Престижното отличие на ВГ „Ла феде” за пореден път доказва майсторството и високото ниво на самодейните състави при читалище ,,Яна Лъскова – 1905”.

Единадесетият международен хоров фестивал ,,Черноморски звуци” събра ценители на хоровото изкуство от различни държави. Събитието се проведе под патронажа на кмета на общината и на сдружение ,,Музикален свят – Балчик”. В тазгодишното издание на фестивала взеха участие хорови състави от 5 държави. Хоровете се представиха както в конкурсна така и във фестивална програма на различни локации в Балчик, като сцена ,,Нимфеум” и сцена ,,Розариум” в Ботаническата градина. Участниците в конкурсната част бяха оценявани от професионално жури в областта на хоровото изкуство.

lafede 2